Saint George City of Debate IX

sg4

Primăvara aceasta a început pentru debaterii noştri cu cea mai mare competiţie a anului: “Saint George City of Debate”, ajunsă la ediţia a IX-a. Continuând tradiţia de a se distinge prin numărul record de participanţi, anul acesta între cele 124 de echipe înscrise s-au aflat două echipe CDAIS: CDAIS A (Georgiana Dima, Irina Ioana Măgureanu, Mihai Alexandru Codreanu) şi CDAIS B (Ilinca Berinde, Diana Oloeru, Ruxandra Păsărică). Ele au fost însoţite de Marian Morosac şi Ştefana Popa, care a fost parte din echipa de CA. Aşadar, în weekendul 6-8 martie, debaterii au avut parte de meciuri incitante, emoţii şi bucurii totodată.

Prima zi a început în forţă pentru debaterii noştri, care şi-au pus creativitatea în joc, au optat pentru concentrare maximă şi atenţie pentru a ieşi invingătoare din meciuri. Moţiunile din rude au fost:

AP ar introduce literatura contemporană (Harry Potter, The Hunger Games etc) în programa şcolară obligatorie chiar şi în detrimentul literaturii clasice. – impromptu

AP crede că ar fi fost mai bine pentru România dacă ţările membre UE nu şi-ar fi deschis pieţele de muncă pentru cetăţenii români. – prepared

AP ar finanţa campaniile electorale exclusiv din bani publici. – impromptu

AP crede că dreptul la libera exprimare nu include dreptul de a ofensa religii. – prepared

Ziua s-a încheiat cu 4 victorii pentru CDAIS A şi 2 victorii pentru CDAIS B. De asemenea, anunţarea break-ului s-a făcut conform tradiţiei, la locaţia de social care de această dată era arhiplină datorită numărului ridicat de participanţi. Cu toate acestea, atunci când echipa CDAIS A şi-a auzit numele înscris pe cea de-a patra poziţie în break, nu a mai contat decât nevoia de odihnă înaintea unei zile grele de eliminatorii.

Optimile au adus în joc moţiunea impromptu AP ar renunţa la oferirea salariului minim pe economie. După un meci strâns, nelipsit de peripeţii, CDAIS A a pierdut cu un split de 2 la 1. Chiar şi aşa, spiritul competitiv nu s-a redus, echipele noastre îşi propun să evolueze din ce în ce mai mult aşteptând cu nerăbdare ediţia de anul viitor.

Autor: Irina Ioana Măgureanu (membru CDAIS)

Leave a comment