Proiecte

Turneul pentru începători
În weekendul 23-24 Noiembrie Clubul de Dezbateri Academice Iași a organizat o competiție de dezbateri pentru începători. Competiția a găzduit 45 de elevi de liceu veniți din 4 localități diferite(din regiunea Moldova), respectiv 7 licee diferite ce s-au confruntat și au experimentat pentru prima data în viața lor dezbaterile academice. Organizatorii și arbitrii turneului au fost formați exclusiv din tineri studenți ce au o vechime de peste 4 ani în domeniul dezbaterilor și care au simțit nevoia să ducă mai departe arta oratoriei și a gândirii critice. Turneul a venit la finalul unei luni întregi de training-uri și workshop-uri făcute în liceele din Iași și din afara localității.


Turneul E.D.I.T. – E Dreptul tău, Implică-Te! (26-27 Mai 2012)

EDIT 2.0

Proiectul EDIT (E Dreptul tău – Implică-Te) reprezintă o inițiativă a Clubului de Dezbateri Academice Iași (CDAIS) care își propune să trezească interesul elevilor de liceu din clasele IX-XII cu privire la implicarea activă în societate, urmărindu-se formarea și dezvoltarea acestora în spiritul dialogului critic și informat. Participanții vor fi implicați într-un program complex care să îi ajute să își dezvolte competențe esențiale pe trei planuri. Procesul de argumentare implică abilități de documentare, de structurare a ideilor și capacitate de analiză. Componenta competițională încurajează gândirea strategică și capacitatea de adaptare, dar și abilitățile de sinteză. Prezentarea presupune tehnici de captare a atenției publicului și de oratorie. Mai mult, proiectul nostru își propune să ajute participanții să își exerseze una dintre cele mai necesare – dar și una dintre cele mai de temut – competențe contemporane: vorbitul în public.
Proiectul, finanțat de YouthBank Iași, a avut deja două ediții și anul acesta o pregătim pe următoarea.

Iași BP Open
Clubul de Dezbateri Academice Iași a organizat, în weekendul 17-18 Noiembrie 2012, la Iași, una din primele competiții naționale de dezbateri pentru studenți din țară.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Comisiei Europene și reprezintă unul dintre evenimentele offline din cadrul programului Debate@Europe, un program de dezbateri educaționale pentru tinerii din Europa. Programul încurajează tinerii cu vârste între 15 și 30 de ani să dezbată asupra unor teme de interes european, atât în mediul online, cât și în cel offline. Debate@Europe a demarat în 25 martie în șase tari europene: Macedonia, Estonia, Slovacia, România, Olanda și Marea Britanie.

Competiția Regională de Dezbateri în format World Schools pentru cluburile din Moldova (3-5 August 2012)

Leave a comment